onsdag den 6. juli 2011

Google +1 Project


Google +1

For et par måneder siden lancerede Google deres +1 knap, og siden da har hele verden ventet spændt på hvilken betydning den ville komme til at have. Knappen er Googles modsvar til Facebook’s enormt populære Like knap, der nu findes på et utal af artikler og hjemmesider over hele verden. Dermed er kampen for alvor skudt i gang mellem de to giganter.
Den 28. juni blev næste trin så introduceret, med Google+ projektet, som handler om at gøre Google til en mere social oplevelse, og der er derfor blevet introduceret 5 nye tiltag:

+ Circles – Circles handler om at dele sine kontakter op i grupper, og derefter have mulighed for at interagere med hver gruppe på forskellig vis. For eksempel ved at dele bestemte opdateringer med udvalgte grupper, såsom venner, familie eller kollegaer.

+ Sparks – Har du en interesse indenfor et emne, såsom biler, både eller katte, kan du ved hjælp af Sparks tilmelde dig nyhedsfeeds indenfor dine interesse emner, og snakke med dine venner om dem.

+ Hangouts – Med Hangouts kan du lade dine venner vide at du ”hænger ud” og så kan de deltage via video-chat. Op til 4 venner kan videochatte og hænge ud sammen, online.

+ Mobile – Med brug af din telefons indbyggede GPS, gør Mobile dig i stand til at lade dine venner se hvor du er, når du deler noget fra din telefon. Derudover bliver alle billeder du tager, uploadet til cloud-servere, så de altid er tilgængelige fra andre tilknyttede enheder.

+ Huddle – Huddle arbejder sammen med Circles, og samler en gruppe kontakter i en samtale, hvor alle kan skrive sammen, og for eksempel aftale hvor de mødes, eller lignende.

Hvad betyder det for +1?

Med disse tiltag, og flere på vej, håber Google på at gøre det attraktivt at tilmelde sig og oprette en Google profil, med dertilhørende netværk. Og lige præcis netværket er essentielt, for uden et netværk hos Google, er der ikke nogen idé for brugerne, i at benytte +1. Hvorfor tilkendegive hvad du syntes om, hvis ingen hører efter?

SEM og SEO
Google +1 knappen er interessant for både SEM(Search Engine Marketing) og SEO (Search Engine Optimization), da den kommer til at være en af de mange faktorer der bestemmer en websides placering på Google.

Dette har potentiale til at være en regulær gamebreaker når det handler om at ligge øverst i både de organiske og betalte søgeresultater. Selve +1 knappen er allerede tilgængelig for mange der er logget ind på deres Google konto når de søger, og for dem som endnu ikke har den, er det muligt at slå den til under Google Labs: http://www.google.com/experimental/

Det er allerede nu

Ingen kommentarer:

Send en kommentar